Trwałe rozwiązania zapewniające higienę i bezpieczeństwo

Posadzki betonowe w obiektach przetwórstwa spożywczego

Temafloor 4000 and Temafloor 210 Clear na posadzki w kuchniach przemysłowych.

Posadzki betonowe w obiektach przetwórstwa spożywczego narażone są na obciążenia zarówno mechaniczne jak i chemiczne.  Pomieszczenia w tego typu obiektach muszą spełniać najwyższe standardy higieniczne, dlatego posadzki powinny być łatwe do utrzymania w czystości, pozbawione kurzu i tolerujące środowisko o podwyższonej wilgotności.  Zastosowanie odpowiedniego systemu posadzkowego zapewnia komfortowe i bezpieczne warunki pracy.

 

Tikkurila oferuje wylewki i powłoki epoksydowe na posadzki betonowe w obiektach przetwórstwa spożywczego, np. Temafloor P 300, Temafloor 3000 oraz Temafloor 4000.  Powłoki  Temafloor 210 Clear i Temafloor 400 mogą być stosowane z dodatkiem płatków mozaikowych jako lakier zamykający system, nadając powierzchni właściwości antypoślizgowe.

Posadzki epoksydowe Tikkurila w zakładach przetwórstwa spożywczego.

Systemy na posadzki w zakładach produkcyjnych

Kod systemu Grunt 1. warstwa 2. warstwa Lakier

TC121

Temafloor 200 Primer Temafloor P300

TC131

Temafloor 200 Primer

TC141

Temafloor 400 Temafloor 4000

Systemy na posadzki w zimnych pomieszczeniach

Kod systemu Grunt 1. warstwa 2. warstwa Lakier

TC131

Temafloor 200 Primer

TC141

Temafloor 400 Temafloor 4000